Op maat van je noden!

Leren en oefenen op maat voor directies en kader, het crisis- of het volledige team!

In een vorming/workshop/oefensessie, generiek of op maat van je school of instelling, zoemen we in op de werking van een (crisis)team en het aanpakken van de praktische en communicatieve uitdagingen.

Hoe kan je een (crisis)team samenstellen? Welke tools kunnen je crisisteam helpen om op korte tijd, soms met erg weinig gevalideerde informatie en rekening houdend met de middelen die je op dat moment (slechts) hebt, de noodzakelijke soms cruciale beslissingen te nemen? Hoe bouw je een netwerk uit? Op welke diensten kan je desgevallend terugvallen? Waarmee houd je rekening in je (crisis)communicatie? Hoe organiseer je de communicatieflow met de verschillende doelgroepen? Hoe krijg je de nazorg op de sporen en hoe lang laat je die lopen? Hoe kan je je noodplan mogelijk versterken en je aanpak blijven oefenen?


Wat kunnen we bieden?

We starten altijd met een gratis kennismaking. Om verplaatsingen te beperken kan dit via telefoon of één of andere vorm van videoverbinding.


Op maat?

In principe is quasi alles mogelijk. Je kunt opteren voor een korte introductie van 90 minuten als onderdeel van een studie-/vormingsdag of kiezen voor een meer uitgebreide training van 3 uur of twee maal 2 uur. Naast theoretische kennis en korte oefenmomenten ga je dan ook aan de slag met virtuele crisisscenario’s die je als directieteam, crisisteam of als volledig team moet aanpakken. Standaard werk ik hier met generieke scenario’s.

Een extra en sterk gewaardeerde optie, is werken met een scenario op maat van de eigen school/instelling: meer herkenbare situatie, foto’s, plattegronden van de eigen locatie …!

Wil je het qua aantal deelnemers en organisatorische uitdagingen wat beperkter houden? Dan kun je ook kiezen voor een (kortere) vorming/workshop voor het directie- of crisisteam.

Vrijblijvend meer info en prijzen. Contacteer me!